Nieuws

50 patiënten in de OMAMA studie!

Vandaag hebben we een kleine mijlpaal bereikt: de 50e patiënt doet mee aan de OMAMA studie!Veel dank aan alle artsen, verpleegkundig specialisten en natuurlijk de patiënten die zich voor onze studie inzetten! 

Lees meer »

5e patiënt in het UMC Utrecht!

Afgelopen maand heeft het UMC Utrecht hun 5e patiënt geworven voor onze studie. Zij hebben daarmee als eerste van de andere deelnemende ziekenhuizen 5 patiënten geïncludeerd.Dat moet gevierd worden, dus daarom kregen zij een OMAMA taart! Op naar de volgende 5!

Lees meer »

20e inclusie in Amsterdam UMC!

Deze week is de 20e patiënt in het Amsterdam UMC gestart met de OMAMA studie.We zijn alle patiënten erg dankbaar dat ze mee willen doen met ons onderzoek.Onze dank gaat ook uit naar alle artsen en verpleegkundig specialisten voor hun bijdrage en inzet. Op naar de volgende 20!

Lees meer »

10e inclusie in Amsterdam UMC!

Deze week is de 10e patiënt in het Amsterdam UMC gestart met de OMAMA studie.We zijn alle patiënten erg dankbaar dat ze mee willen doen met ons onderzoek.Onze dank gaat ook uit naar alle artsen en verpleegkundig specialisten voor hun bijdrage en inzet. Op naar de volgende 10!

Lees meer »

Poster presentatie CCA congres

Op 6 en 7 juli was het jaarlijke Cancer Center Amsterdam congres. Tijdens dit congres komen alle onderzoekers van het Cancer Center Amsterdam samen en presenteren ze hier (voorlopige) uitkomsten van hun onderzoeken. 

Lees meer »

Twee nieuwe ziekenhuizen doen mee met OMAMA studie

Er zijn twee nieuwe ziekenhuizen die mee gaan doen met de OMAMA studie: het Groene Hart ziekenhuis in Gouda en het Haaglanden Medisch Centrum in Den Haag.Dit betekent dat patiënten met kanker die in dit ziekenhuis worden behandeld, ook mee kunnen doen aan de studie.We zijn nu bezig met de voorbereidingen, zodat de studie daar snel van start kan gaan.

Lees meer »

OMAMA studie gepubliceerd in wetenschappelijk tijdschrift

Wij hebben over de opzet van het onderzoek een wetenschappelijk artikel geschreven. Dit artikel hebben wij vervolgens ingediend bij een wetenschappelijk tijdschrift. Vorige week hebben wij te horen gekregen dat het geaccepteerd is voor publicatie!Het artikel is al online beschikbaar via de volgende website:

Lees meer »

Stichting A-B-C test website

2 taalambassadeurs hebben kritisch naar deze website gekeken. Zij keken vooral of de informatie op de website goed te begrijpen was. Op basis van hun opmerkingen hebben we de website aangepast. De taalambassadeurs zijn vrijwilligers van stichting A-B-C.Deze stichting komt op voor de belangen van laaggeletterden.

Lees meer »

1e patiënt in de studie!

In december hebben we de eerste patiënt gehad die meedeed aan de OMAMA studie. Dokter De Clercq van het Amsterdam UMC verwees de eerste patiënt naar onze studie en ontving daarom een taart van ons. Op naar velen meer!

Lees meer »

5 ziekenhuizen starten met OMAMA studie

In de maand januari starten er maar liefst 5 ziekenhuizen met de OMAMA studie. Dat is een goed begin van het nieuwe jaar! Van Den Bosch tot aan Groningen zal het voor patiënten mogelijk zijn om mee te doen aan onze studie. We wensen de ziekenhuizen veel succes!

Lees meer »

Martini ziekenhuis doet mee aan de OMAMA studie

Het Martini ziekenhuis in Groningen gaat officieel meedoen aan de OMAMA studie. Dit betekent dat patiënten met kanker die in dit ziekenhuis worden behandeld, ook mee kunnen doen aan de studie. Momenteel zijn de onderzoekers bezig met de voorbereidingen. Binnenkort zullen ze echt van start gaan.

Lees meer »

Magnesiumhydroxide weer leverbaar in Nederland

Een van de medicijnen die we onderzoeken in onze studie is magnesiumhydroxide. De afgelopen maanden was er een tekort in heel Nederland aan dit middel, omdat het niet leverbaar was. Maar gelukkig is er vorige week weer een voorraad aangekomen in het land en kunnen we het medicijn weer voorschrijven!

Lees meer »

OMAMA studie officieel gestart in Amsterdam UMC!

Deze week is de OMAMA studie officieel van gestart in het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Na maanden voorbereiding zijn we erg blij om te kunnen starten! In het Amsterdam UMC doen de medisch oncologen, longartsen en de radiotherapeuten mee bij het benaderen van patiënten.

Lees meer »

Goedkeuring Medisch Ethische Toetsingscommissie

Goed nieuws! Op 6 september jl. is de OMAMA studie goedgekeurd door de Medisch Ethische Toetsingscommissie van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Deze commissie beoordeelt of de rechten, veiligheid en het welzijn van de proefpersonen die meedoen aan dit onderzoek gewaarborgd zijn. Zonder goedkeuring van deze commissie mag een studie niet van start gaan. 

Lees meer »

Blog OMAMA gepubliceerd op website ZonMw

Hierin vertelt projectleider Monique Steegers meer over de achtergrond en de inhoud van de studie. ZonMw is een Nederlandse organisatie voor gezondheidszorg en verbetering van de zorg.  Deze organisatie heeft de OMAMA studie financieel mogelijk gemaakt.

Lees meer »